Welkom op de website van het project:

"Future Skills & Duurzame Ontwikkeling in de Groene Salon"

De kappersbranche in Europa biedt werk aan meer dan een miljoen mensen in 400.000 kapsalons. Deze salons hebben een markt van 350 miljoen potentiële klanten. Kappers samen met schoonheidsspecialisten - de zo  genoemde Hair and Beauty sector-  vormen de sector voor persoonlijke diensten.

Ons project heeft als doel het op innovatieve wijze van leren over duurzaamheid te ontwikkelen en de aandacht voor duurzaamheid op scholen en bedrijven in de Hair & Beauty sector te bevorderen.

 

Wij (docenten, studenten en andere betrokkenen) trachten de duurzame ideeën door middel van onderwijs en opleiding te combineren met innovatieve ideeën binnen de sector. We gaan educatieve producten ontwikkelen zoals workshops over duurzaamheid en innovatie, lesmateriaal voor scholen en voor educatie van werknemers van bedrijven over duurzaamheid in de 'groene' salon, een studie uitvoeren naar de systemen voor het beheer van duurzaamheid in de sector, het ontwikkelen van een diagnostische scan en roadmap voor bedrijven en scholen en een fysiek duurzaamheid spel en een internet game om bewustwording over duurzaamheid en ondernemersvaardigheden te vergroten.