Voldoe voor 1 juli 2019 aan de Informatieplicht Energiebesparing

Het is begin mei. Nog een kleine twee maanden voordat u moet voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing. Zoals we u al eerder hebben ingelicht, moeten alle bedrijven met een energieverbruik van meer dan 50.000 kWh en of meer dan 25.000 m3 aan de overheid aangeven welke verplichte energiemaatregelen met een terugverdientijd van minder dan 5 jaar zij hebben uitgevoerd. Bent u er al helemaal klaar voor? Dus al in bezit van Eherkenning en heeft u de erkende maatregellijst energiebesparing (EML) drukkerijen al doorgenomen?  

Om de grafische bedrijven zo goed mogelijk voor te bereiden op de aankomende informatieplicht hebben we al 6 voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd waarvan er al 4 gehouden zijn waar meer dan 100 bedrijven vertegenwoordigd waren. Tijdens de 4 druk bezochte bijeenkomsten werden vragen van deelnemers beantwoord zoals: Hoe houd ik (de controle door) de omgevingsdienst op afstand? Hoe weet ik of de verplichte maatregelingen ook voor mij van toepassing zijn? Als ik in een huurpand zit wat moet ik en wat de verhuurder melden. Wat als ik een deel van mijn bedrijf verhuur aan een ander bedrijf? Ook is informatie verstrekt over de subsidietrajecten die uitgevoerd worden door BlueTerra en het Dienstencentrum.

Meer informatie over de wet- en regelgeving betreffende de informatieplicht energiebesparing en de EML kunt u vinden op de KVGO-site in het Dossier Informatieplicht Energiebesparing.

Twee extra informatie bijeenkomsten op 24 mei

Gezien de belangstelling en omdat de informatieplicht nogal wat consequenties kan hebben voor Grafimedia bedrijven organiseert het KVGO bij voldoende belangstelling nog twee extra bijeenkomsten  op vrijdag 24 mei van 10:00–12:30 uur en van 13:30–16:00 uur bij het KVGO, Boeing Avenue 209, 1119 PD  Schiphol-Rijk.

 
   « Meer Nieuws...