Scroll Top

ClimateCalc / CO₂-berekening

tools

ClimateCalc / CO2-berekening

De overheid neemt steeds strengere maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen aan banden te leggen. Zoals iedereen weet veroorzaken broeikasgassen het broeikaseffect, met klimaatveranderingen tot gevolg.
Een van de belangrijkste broeikasgassen is CO2. Vandaar dat vaak naar CO2-reductie wordt gekeken. Maar om te weten hoe goed je als bedrijf bezig bent met het reduceren van je CO2-footprint, zal je eerst moeten berekenen hoeveel deze nu is. Hiervoor is voor de sector een geaccrediteerd rekenprogramma voorhanden: ClimateCalc gehetenClimateCalc voldoet aan alle mondiale en Europese wet- en regelgeving (ISO-norm 14064-1, ISO 14067 en het Green House Gas protocol) op het gebied van geaccrediteerde CO2-voetafdrukberekeningen en rekent exact voor u uit wat de CO2-voetafdruk van uw bedrijf is. Daarnaast is ClimateCalc het enige geaccrediteerde rekenprogramma ter wereld dat voor een unieke order de CO2-voetafdruk kan uitrekenen. ClimateCalc is het perfecte instrument om u in de markt te onderscheiden van uw concurrenten. U heeft uw klant wat te bieden.U heeft de keuze uit een basic-versie van ClimateCalc of de full version. De laagste CO2-voetafdruk haalt u met de full version, omdat die op basis van beduidend meer productievariabelen een zuiverdere berekening kunt makenWat biedt het Kennisplatform u:
  • U kunt een licentie aanvragen om zelfstandig uw ClimateCalc berekeningen te maken.
  • U kunt ook begeleiding aanvragen bij het invullen van de tool: adviseurs helpen u bij het invullen en begrijpen van de rekenmodule. Door hun specialistische kennis kunnen zij u praktisch op weg helpen en uw vragen direct beantwoorden.
  • Genereren van een geaccrediteerd CO2-voetafdrukverslag, waarmee u niet alleen extern kunt communiceren maar ook uw eigen bedrijfsdoelstellingen (KPI’s) beter kunt vaststellen en monitoren.
  • Certificering: na het met succes afronden van uw ClimateCalc-traject, kunt u opgaan voor de certificerings-audit. Deze audit geeft bij goed resultaat recht op het ClimateCalc-certificaat en opname in het auditregister.
Meer informatie? Ga naar het Dienstencentrum  om meer te weten over de bedrijfsbegeleiding en www.scgm.nl voor uw certificatie-opties.
Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.