Scroll Top

CO₂- & ENERGIE RI&E

Met de CO2 & ENERGIE RI&E maak je eenvoudig de rapportage volgens de wettelijke informatieplicht .

CO2- & ENERGIE RI&E
Opstarten van de
CO2-Monitoring
Het aantoonbaar maken van je duurzaamheidsprestaties is nu verplicht.

Duurzaam Ondernemen wordt tegenwoordig uitgedrukt in de CO2-voetafdruk of Carbon Footprint in kg. COequivalenten per ton product ( CO2eq./ton) van je bedrijf. Hoe lager je CO2-voetafdruk is, des te duurzamer is je productieproces. Vandaar dat dit CO2-monitoringsprogramma is opgenomen binnen deze RI&E-systematiek. Want: meten = weten.
De kwaliteit van deze CO2-monitor is van hoog niveau, omdat de rekenmethodiek gebaseerd is op de internationaal erkende en geaccrediteerde referentiestandaard ClimateCalc TM (www.climatecalc.eu) en de Ecoinvent LCA-database (www.ecoinvent.org). Hierbij is rekening gehouden met de LCA-benadering conform scope 1, 2 en 3 (LCA = Levens Cyclus Analyse), waardoor deze voldoet aan alle internationale standaarden op dit terrein: het Green House Gas Protocol (GHG Protocol), de ISO 14064 en de ISO 14067.
Via het doorlopen van diverse invoerschermen, rekent het programma een gevalideerde CO2-voetafdruk van je bedrijf uit. Deze RI&E voorkomt het bijhouden van verschillende lijstjes met informatie.

Starter, doorpakker, voorloper of koploper?
Businessman hand drawing business concept isolated on white background
medium-shot-environmental-engineers-outdoors (Groot)
CO2- & ENERGIE RI&E
CO2-Tool met korting voor KVGO-leden
Onze sector loopt voorop in geaccrediteerde CO2 -voetafdruk berekeningen. Eerder is de communicatiecampagne gestart ter bevordering van CO2– en energiereductie bij MKB-bedrijven in de sector

Met deze CO2-Tool, de CO2 & Energie RI&E, bereken je in met behulp van slechts 4 bedrijfswaarden de CO2-voetafdruk van je bedrijf. Steeds meer klanten verwachten verduurzaming van de productieketen, maar ook steeds meer belanghebbenden verwachten van jullie een duurzaamheidsbeleid (integrale ketenaanpak).
Onze sector loopt voorop in geaccrediteerde CO2-calculaties. Voor CO2-voetafdrukberekeningen kan je nu het beste starten met de CO2 & Energie RI&E (het zusje van de Arbo RI&E). Dit systeem sluit naadloos aan op ClimateCalc, waarmee je geaccrediteerde CO2-voetafdrukberekeningen op productniveau kunt uitvoeren.

DOE NU MEE en ontvang met korting de licentie voor de CO2 & Energie RI&E. Bovendien kun je gebruik maken van de gratis helpdesk.

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.