Scroll Top

Voorlopers

3 (Demo)
Mee doen

Voorlopers

Voorlopers zijn die bedrijven waarvoor energiezorg en CO₂-reductie een onderdeel is of moet worden van de dagelijkse bedrijfsvoering (4% van de sector).

Bedrijven die op dit niveau ondernemen doen dit aantoonbaar energetisch verantwoord en kunnen daarom met recht als ‘Voorlopers’ worden gezien. Zij beschikken over een strategisch energiebeleid, dat de basis vormt van hun energiemanagementsysteem, conform ISO 50001. Dit type bedrijf heeft tevens oog voor het verder reduceren van hun CO₂-voetafdruk, door op alle niveaus binnen de organisatie én de productieketen systematisch aan energiebesparingen te werken. Bedrijven van dit type beschikken doorgaans ook over een geaccrediteerd CO₂-calculatieprogramma (ClimateCalc FULL), waardoor het voor hen mogelijk wordt om op bedrijfs- en orderniveau een zuivere CO₂-voetafdruk te berekenen.

Quick Scan Energie.

Wilt u weten hoe ver uw bedrijf is in energiezorg?

Neem contact op!

Wilt u deelnemen aan het energietraject voor Starters?

Mee doen

Opzet begeleiding

De begeleiding voor de starters bestaat uit 2 componenten:

6

Bedrijfsbegeleiding Energiemanagement, ISO 50001

Bedrijven die begeleiding willen hebben bij het vormgeven van hun energiemanagementsysteem, ISO 50001, kunnen via dit adviestraject de juiste maatwerkondersteuning inschakelen.

Toelichting: Binnen de moderne ISO worden alle thema’s binnen een overkoepelende High Level Structure (HLS) gepositioneerd. De High Level Structure is in wezen het overkoepelende bedrijfskundig managementsysteem, waar de organisatie(cultuur) van het bedrijf in verankerd is. “Zo gaan we het doen, ongeacht het thema waar het over gaat”. Deze vaste structuur zorgt voor een grote vereenvoudiging in verankering. Bedrijven die met deze implementatiestap aan de slag willen gaan, zullen dit doen met behulp het sectorspecifiek voorbeeldmateriaal. U heeft ten aanzien van de begeleiding diverse adviesvormen: van kortdurend, waarbij u zelf ook acties gaat uitvoeren tot maatwerkbegeleiding voor maximale ondersteuning. 

7

ClimateCalc FULL version: de professionele CO₂-calculator

Bedrijven die op professionele wijze hun CO₂-voetafdruk willen berekenen, kiezen voor de geaccrediteerde ClimateCalc-rekenmethodiek FULL version kiezen. Via een diverse schermen zal het programma met behulp van 50 tot 70 variabelen uw exacte CO₂-voetafdruk van het bedrijfspand en elk specifiek eindproduct (op LCA-niveau) uitrekenen. Het eindresultaat: een ClimateCalc FULL-certificaat.

Toelichting: Om vast te stellen (te monitoren) wat de exacte milieu-impact van uw bedrijf op CO₂-gebied is, kan het beste de CO₂-calculator ClimateCalc FULL version ingezet worden. ClimateCalc is het beste CO₂-rekenprogramma, die de CO₂-voetafdruk van bedrijven uit de Grafimedia sector op detailniveau kan uitrekenen. Met behulp van deze internetmodule kunt u niet alleen de exacte voetafdruk van uw bedrijfspand vaststellen, maar ook uw individuele orders. En dát maakt ClimateCalc uniek, waardoor deze als enige CO₂-calculatiesysteem geaccrediteerd is voor het Green House Gas Protocol, ISO 14064 en ISO 14067 (scope 1 t/m 3) t.b.v. de  Grafimedia. Na succesvolle eindeboordeling door de SCCI, ontvangt u het ClimateCalc FULL version-certificaat.

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.