Scroll Top

Doorpakkers

10 (Demo)
Mee doen

Doorpakkers

Aanhakers zijn bedrijven die meer oog hebben voor stakeholdersbelangen willen op energiegebied een volgende stap zetten (25% van de sector).

Dit type ondernemer heeft al eens te maken (gehad) met energiehandhaving en/of verregaande klanteisen t.a.v. duurzaam produceren. (Potentiële) klanten realiseren zich in toenemende mate namelijk, dat hun niveau van duurzaamheid afhangt van de mate van de duurzaamheidsprestaties van haar toeleveranciers. Door deze externe factoren is dit type ondernemer o.a. actief aan de slag met het doorvoeren van energiebesparende maatregelen. Nu is het van belang om het gevoerde energiebeleid verder op te schalen en transparant te maken, zodat aangehaakt kan worden bij het gevoerde progressievere duurzaamheidsbeleid van de voorlopers van de sector.

Quick Scan Energie.

Wilt u weten hoe ver uw bedrijf is in energiezorg?

Neem contact op!

Wilt u deelnemen aan het energietraject voor Starters?

mee doen

Opzet begeleiding

De begeleiding voor de starters bestaat uit 3 componenten:

3

Ondersteuning bij CO2 & Energie RI&E Grafimedia

Samen met een deskundige energieadviseur gaat u de CO2 & Energie RI&E doorlopen en invullen, met als eindproduct een complete energie-analyse

Toelichting: Het doorlopen en invullen van een energie-analyse is niet altijd even eenvoudig. Het is van tijd tot tijd nogal technisch. Vandaar dat het verstandig is om het invullen van uw bedrijfseigen Energie RI&E samen met een deskundige energieadviseur te doen. Dat levert u niet alleen een kwalitatief goede analyse op, maar bespaart u ook nog eens veel tijd. U heeft ten aanzien van de begeleiding diverse adviesvormen: van kortdurend, waarbij u zelf ook acties gaat uitvoeren tot maatwerkbegeleiding voor maximale ondersteuning.

4

CO2 & Energie RI&E Toetsing & Certificatie

Bedrijven die aan de Omgevingsdienst op een onafhankelijke wijze willen aantonen dat hun energie-analyse van hoog niveau is, kiezen voor certificering van hun CO2 & Energie RI&E.

Toelichting: Steeds meer bedrijven kiezen voor een onafhankelijke beoordeling van hun energieprestaties. Dit zal een positief effect hebben om het handhavingsbeleid van de Omgevingsdienst (= vermindering van handhaving). De grafimedia sector beschikt over de unieke mogelijkheden om hun CO2 & Energie RI&E te laten toetsen of zelfs certificeren door de Stichting Certificatie Creatieve Industrie (SCCI). Geaccrediteerde auditoren zullen uw CO2 & Energie RI&E beoordelen op volledigheid en inhoud, waarna u beschikt over een officieel getoetste CO2 & Energie RI&E. Desgewenst kunt u het toetsingsrapport ook direct laten toesturen naar uw contactpersoon van de Omgevingsdienst.

Bij een positief eindresultaat kunt u er zelfs nog voor kiezen uw CO2 & Energie RI&E te laten certificeren. Vanaf het moment van ontvangst van uw certificaat zal de Omgevingsdienst op de hoogte worden gebracht van uw prestaties, waardoor verdere handhaving vanuit hun kant in ieder geval zal worden opgeschort, maar waarschijnlijk helemaal worden gestopt.

5

Bereken in no-time de CO₂-voetafdruk van uw bedrijf en producten met ClimateCalc BASIC

Bedrijven die voor henzelf en hun klanten willen vaststellen hoeveel CO₂ er gemoeid is met de productie van hun producten en diensten, zullen voor de geaccrediteerde ClimateCalc-rekenmethodiek kiezen. En dat met invoering van slechts 5 tot 7 variabelen! Het eindresultaat: een ClimateCalc BASIC-certificaat.

Toelichting: Om vast te stellen (te monitoren) wat de werkelijke milieu-impact van uw bedrijf is, is het wenselijk om gebruik te maken van de beste CO₂-calculator van dit moment: ClimateCalc. Met behulp van deze internetmodule kunt u niet alleen de voetafdruk van uw bedrijfspand vaststellen, maar ook uw individuele orders. En dát maakt ClimateCalc uniek, waardoor deze als enige CO₂-calculatiesysteem geaccrediteerd is voor het Green House Gas Protocol, ISO 14064 en ISO 14067 (scope 1 t/m 3) t.b.v. de Grafimedia sector. Na succesvolle eindeboordeling door de SCCI, ontvangt u het ClimateCalc BASIC-certificaat.

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.